kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/09/28

çikolatalı fransız pastası



150-200 gr bitter çikolata, %70 kakao oranlı
150 gr margarin
180 gr şeker
4 yumurta (sarı ve beyazı ayrılmış)
90 gr un
Glasür için:
100 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı margarin

Fırını 175° de ısıt. Yuvarlak bir fırın kalıbını yağla. Kenarlarına galeta unu serpiştir. Kek için çikolatayı ben mari usulü erit. Şekeri ve yağı pürüzsüz olana kadar karıştır. Teker teker yumurta sarılarını ekle. Eritilmiş çikolatayı ve unu kat. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta iyice sertleşene kadar çırp. Yavaşça çikolatalı karışıma ekle. Fırının alt kısmında 30-35 dakika pişir. Kek soğurken, glasür için çikolatayı erit. Yağı içine kat ve kekin üzerine sür. Glasür sertleştikten sonra süslemesini yap.

Hiç yorum yok: