kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/09/18

Fırında balık yahni



4 kişilik

1 kg kılçıkları ayıklanmış ve dilimlenmiş balık (somon, mezgit gibi)

1 kuru soğan

1 pırasa

1 kg patates

500 gr domates

Sıvı yağ

Tuz

Beyaz biber

Maydanoz


Bir fırın kabını yağlayıp, balık filetolarını diz. Tuz ve biberle tatlandır. Yemeklik doğranmış kuru soğan ve pırasayı üzerine serpiştir. Patatesleri ince doğra ve balıkların üzerine diz. Domatesleri yemeklik doğra ve patateslerin üzerine boşalt. Eğer domatesler fazla sulu değillerse, biraz salçalı su eklenebilir. 200° de patatesler yumuşayana kadar pişir. Kıyılmış maydanoz serperek servis et.

Hiç yorum yok: