kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/09/22

hint usulü karnabahar ile hindi şnitzel


2 hindi göğsü
Tuz, karabiber
1 yumurta
Galeta unu
2 yemek kaşığı yağ
Karnabahar
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
½ çay kaşığı curry
6 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber

Hindi göğüslerini uzunlamasına ortadan kes ve 4 adet biftek elde et. Biraz bastırarak incelt ve iki tarafınada tuz, biber ek. Şnitzelleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batır, yağda kızart ve ısıtılmış bir kapta beklet. Soğanı ve sarımsağı yağda çevir. Zerdeçal ve curry`i ekle. Karnabaharı ufak buketlere ayırarak tencereye kat ve yağda çevirmeye devam et. Suyu koy ve karnabahar yumuşayana kadar kapalı pişir. Tuz ve biber ekle. Hindi şnitzelleri karnabahar ve pilav ile servis et.

6 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Yesim'cigim,
ne guzel tarifler bunlar, resimler de oyle. Bunlar evde yaptiklarin mi yoksa okulda yaptigin tarifler mi?
Mutlaka deneyecegim, sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Görüntü harika.. Zerdeçalın rengi karnıbaharı çok hoş boyamış...

Zerdeçal aynı zamanda çok da faydalı, ama o kadar kuvvetli bir tadı var ki, alışmak biraz zor gibi.. :)

Ellerine sağlık, takipdeyiz.. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Yeşim, ne güzel bir yer olmuş burası. :)

Geldiğime seni tanıdığıma çok sevindim.

Ben gezmeye devam edeyim. Ama söylemeden geçemeyeceğim hint yemekelrine bayılırım. Burada bol bol hint rest. var ve ben mutlaka 2 haftada bir oradayım. baharat benim için vazgeçilmezdir...

hdidem95 dedi ki...

ne güzel bir görüntü ellerinize sağlık sevgiler

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Baharatla zenginleştirilmiş çok güzel bir menü olmuş , ellerine sağlık canım...

elma şekeri dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık...